Protejează interesul superior al copilului tău.

În multe cazuri de divorț, cel mai important punct în disputa dintre cei doi soți este problema stabilirii domiciliului copilului. Pentru majoritatea părinților divorțul nu schimbă sentimentul lor de părinte pentru copiii lor și atunci ei se luptă pentru a-și menține acest statut.

Problema stabilirii domiciliului copilului trebuie întotdeauna să ajungă la ceea ce este în interesul superior al copilului. Dacă sunteți în prezent în mijlocul unei dispute pentru stabilirea domiciliului copiilor Dvs. și aveți nevoie de o asistență juridică cu experiență, contactați avocatul avocatul Vitalie BUNDUCHI.

Cine obține custodia copiilor?

Când ajunge vorba de custodie în procesul unui divorțului, instanțele de judecată folosesc mai multe criterii pentru a evalua situația care ar fi în interesul superior al copilului sau al copiilor.

Factorii decisivi pentru stabilirea domiciliului copilului minor sunt:

Preferința copilului: Codul Familiei stabilește că copilul are dreptul să-şi exprime opinia la soluţionarea în familie a problemelor care îi ating interesele şi să fie audiat în cursul dezbaterilor judiciare sau administrative. De opinia copilului care a atins vârsta de 10 ani se va ţine cont în mod obligatoriu dacă aceasta nu contravine intereselor lui.

Capacități de coparticipare a părinților: instanțele de judecată stabilesc care dintre părinți ar putea fi mai dispus și mai capabil să încurajeze și să faciliteze o relație sănătoasă și stabilă cu celălalt părinte.

Consistență și stabilitate: instanțele de judecată stabilesc care dintre părinți este mai bine pregătit pentru a oferi un mediu de trai și un stil de viață stabil copilului.

Nu în ultimul rând instanțele de judecată vor ține cont și de: ataşamentul copilului faţă de fiecare dintre părinţi, faţă de fraţi şi surori, vârsta copilului, calităţile morale ale părinţilor, relaţiile existente între fiecare părinte şi copil.

Pentru mai multe detalii despre modul în care se stabilește domiciliul copilului în Republica Moldova, sau dacă aveți nevoie de avocat în probleme de divorț și pentru a vă ajuta să vă protejați relația cu copiii tău, contactează astăzi avocatul Vitalie BUNDUCHI.